Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Remonttipäivitystä – Remontti jatkuu rakennuksen ulkopuolella.

Niin se syksy hiipi seuraksemme. Ankeat pilviset ja harmaat päivät ovat hieman veroittaneet kuvausintoani, ulkona otetuista kuvistakin tulee jotenkin surullisia. Kaunein vuodenaika on siis ohi ja ainakin meidän pihassamme puut ovat riisuneet kesävaatteensa. Mitä veikkaatte, millainen talvi on tulossa? Lumeton ja kylmä, kuten viime vuonna? Tai joo, tulihan sitä lunta – kaikki kerralla. Juuri silloin, kun olin yksin kotona ja kolasin hiki pipossa yhden päivän aikana muodostuneita kinoksia. Muistan sen illan oikein hyvin.

Mutta meidän pihallamme on tapahtunut kummia. Remontti on edistynyt ja vielä ihan suurenmoisen hyvin. Toivon, että meidän ei enää ikinä tarvitse ottaa kaivinkonetta pihallemme, sen verran karua jälkeä se sai aikaiseksi. Tosin nyt on ranta tasoitettu ja terassille pohja valmiina. Mekin pääsimme puolisoni kanssa osallistumaan talkoisiin ja viikonloppu menikin näissä merkeissä.

piharemontti_9

Kiviä, kiviä, kiviä.

piharemontti_8

Vähän lisää kiviä.

piharemontti_7

Vielä muutama kivi.

piharemontti_4

Hieno siitä vielä tulee.

Niin. Se oli minun idea, tuo luonnonkiviranta meinaa… Kiva siitä vielä tulee ja kaupanpäälle saan kiinteät käsivarret. Aikamoinen asettelu oli jo nuissa.

Rantamme on osasta kohtaa todella jyrkkä, joten ensi keväänä ihmetellään, montako kiveä on tuolla lammen pohjassa. Itseasiassa onnistuin pyöräyttämään yhden ison murikan tuonne pohjaan. Puolisoni sen vielä isolla vaivalla kärräsi minulle ja sinne se sitten plumpsahti, jyrkkää sinnettä pitkin. Kyllä harmitti, meillä kun ei tontilla näitä isoja kiviä montaa ole. Toivotaan, että nämä asetellut kivet painuvat hieman ja pysyvät tukevammin aloillaan. Ihan koko rantaa emme vielä tehneet, koska terassi sekä laituri ovat vielä rakentamatta ja varsinkin laiturin paikka on vielä päättämättä. Myös rannan toinen reuna jää ensi keväälle, koska en vielä tiedä, mitä istutuksia sinne laitan. Hommat siis jatkuvat. Pihallamme on myös iso multakuorma, josta osa onkin jo levitelty. Loput levitellään keväällä, kun aloitamme uuden nurmikon istuttamisen. Kyllä tämä tästä vielä valmistuu…

piharemontti_3

piharemontti_2

piharemontti_1

Rakennus sai ympärilleen soraa ja sadevedet on ohjattu rakennuksesta poispäin, rantaan. Yllä olevassa kuvassa on rakennuksen sekä korkean rinteen välinen alue. Se viettää myös rakennuksesta pois päin. Nyt ei jää vedet seisomaan sokkelin juurelle, kuten aikaisemmin oli käynyt. En ole vielä päättänyt, laitetaanko tähän kiveä ja laattoja vai innostuisinko asentamaan tähän liuskekivet. Jyrkkään rinteeseen (ei näy kuvassa) on tarkoitus rakentaa portaat, jotka ovat jatkumo meidän talomme terassilta. Puiden hakeminen helpottuu suuresti ja muutenkin saunaan on kiva mennä ns. puhtain jaloin.

piharemontti_5

piharemontti_11

Rantaan tulee tosiaan terassi sekä laituri ja toiseen reunaan olen suunnitellut ulkotulipaikkaa. Ajattelin sellaista isoa kaivonrengasta, jonka ympärillä on kiva istuskella ja miksi ei talvellakin voisi siinä makkaraa paistella. Pihamme tuntuu ihan hurjan suurelta, nyt kun maa on tasoitettu ihan tontin rajoihin saakka. Nyt kun rannassa on tilaa, olen haaveillut sellaisesta kesähuoneesta, joka toimisi myös kasvihuoneena. Tiedättekö sellainen, jossa on lattia rakennettu vanhoista tiilistä ja seinät vanhoista ikkunoista. Ehkä sitten joskus, tehdään tämä piha nyt ensin valmiiksi. Tässäkin tätä puuhaamista näköjään riittää.

Seuraavaksi alkaa siis terassien rakentaminen, rantarakennuksessa laitetaan välikattoon puhallusvillat ja kamina sekä nuohousluukut asennetaan paikalleen. Sitten alkaisi tälle vuodelle suunnitellut projektit olla tehty, vihdoin. Kauhunsekaisin tuntein odotan kevättä, jolloin päästään viimeistelemään pihaamme. Edessä on siis pihalaattavalintoja sekä istutusten suunnittelua, saa nähdä riittääkö minun viherpeukaloni vai joudunko turvautumaan ammattiauttajaan.

Mutta eikö näytä jo ihan hyvältä? Ainakin hieman valmiimmalta.