takkahuone_valmis8

Takkahuone on eniten kesken, mutta jospa näiden kuvien avulla hieman hahmottaa, millaisesta tilasta on kyse. Kamina on tosiaan asentamatta ja tuhkaluukutkin ovat vielä matkalla. Eiköhän ne saada paikalleen tässä lähiviikkojen aikana.

Takkahuoneen paikalla oli aikaisemmin sikala sekä huussit. Sikala oli yksi kapea huone ja seinäpaneelien alta paljastui myös luukut huussien alla olevaan lantalaan. Sikalan seinän takana olivat siis huussit. Itse rakennus on todella korkea, harjakorkeus huitelee reilussa kuudessa metrissä ja sikalan, pukuhuoneen sekä saunan päällä oli välikatto. Huussit taas olivat ns. kylmällä puolella, jossa myös  sijaitsee liiterit ja varastot sekä rakennuksen “toinen” kerros, joka toimii säilytystilana.

Välikatto siis purettiin kokonaan pois ja me yhdistimme sikalan sekä huussit ja korotimme huonekorkeutta kattotuolien välipuihin saakka.

takkahuone_valmis_7 takkahuone_valmis_5

Yllä olevassa kuvassa näkyvän ikkunan paikalla oli sikalan ovi. Me laitoimme sen tilalle ison ikkunan ja puhkaisimme oven rannan puolelle, josta pääsee tulevaisuudessa terassille. Suurensimme myös ikkuna-aukkoja.

takkahuone_valmis_3 takkahuone_valmis_2 takkahuona_valmis7 sarvet_8 klapit klapit_2

Sisustus on tosiaan todella kesken. Seiniltä puuttuvat taulut (pitäisi varmaan aloittaa yhden maalaaminen) ja sarville pitäisi keksiä jokin kiva paikka. Yksi hylly on tulematta ja jokin senkki pitäisi löytää, jossa voisi säilyttää kaikkea tarpeellista – kuten kynttilöitä ja viinilaseja.

Malttamattomana odotan myös kaminan asennusta. Pimeät syysillat saavat sen jälkeen aivan uuden merkityksen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.