Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Rantarakennuksen remontti – kuvia saunasta.

kynttilät

Rantarakennuksen remontti alkaa olemaan loppusuoralla. Takkahuoneen kamina on vielä asentamatta, mutta muuten rakennus alkaa olemaan sisältä valmis. Ajattelin esitellä ensin tärkeimmän ja pyhimmän osan rakennuksesta, eli saunan. Halusin saunan olevan hämyinen piilopaikka, jonne voi mennä rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä. Sauna on osoittautunut juuri tällaiseksi, siellä vallitsee suorastaan maaginen rauha ja hiljaisuus. Ainoa ääni joka kuuluu, on palavan puun rätinä.

Sauna on niin hämyinen, että sen kuvaaminen osoittautui melko hankalaksi, jotain kuvia sain kuitenkin otettua.

sauna_nyt sauna_nyt1 sauna_nyt2 sauna_nyt4 sauna_nyt7 sauna_nyt9 sauna_nyt10sauna_1

Koska pukuhuone sekä takkahuone ovat vaaleita, halusin saunan tuovan hieman kontrastia rakennukseen ja valitsin muuriin sekä lattiaan tummia sävyjä. Seinät ovat lämpökäsiteltyä haapaa, lauteet kuusta. Vanha betonilattia kunnostettiin ja sen päälle tehtiin uusi valu, jonka yhteydessä asennettiin uusi lattiakaivo sekä lattialämmitys. Betonilattia pinnoitettiin akryylillä ammattilaisten toimesta ja väriksi valikoitui musta.

Saunan pinta-ala on vajaa 10 m² ja korkeutta huoneella on 2,7 metriä. Ihan pienestä huoneesta ei siis ole kyse ja tämä asia piti ottaa huomioon myös kiukaan valinnassa. Kiukaaksi valitsimme Iki-kiukaan, johon upposi kiviä noin 340 kiloa (jotka rakas puolisoni pesi yksitellen). Emme voisi olla tyytyväisempiä valintaamme! Kiuasta lämmittää noin tunnin verran ja samalla kiukaaseen integroitu vesisäiliö lämmittää pesuvedet. Kiukaan teho riittää oikein mainiosti ja löylyt ovat uskomattoman pehmeät.

Nykyään saunominen on muodostunut suorastaan rituaaliksi ja löylyissä hurahtaa useasti parikin tuntia. Saunan jälkeen siirrymme takkahuoneen puolelle fiilistelemään pimenevää kesäiltaa. Olo on, kuin olisit mökillä, mutta olet samalla omassa pihassa. Hassua. Vielä kun saisimme terassit rakennettua, niin vilvoittelu olisi paljon mukavampaa.

Seuraavana ajattelin esitellä pukuhuoneen, vaikka sen sisustus on vielä hieman kesken.

Mukavaa viikon aloitusta ja mukavaa työviikon aloitusta, mikäli palasit tänään lomilta ahkeroimaan!