Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Ranska mielessäin… – Nizza

Uhkailin laittavani tänne muutaman kuvan kauniista Ranskan Rivierasta. Mistähän minä aloittaisin…

N13N14N11N4N27

Nizza on todella monipuolinen. Jos haluat kohteen, jossa yhdistyvät ranta- sekä kaupunkiloma, suuntaapa nenäsi kohti Nizzaa. Jos haluat maistella puhtaita makuja, pidät hyvästä viinistä ja olet tuoreen patongin ystävä, niin suuntaapa nenäsi kohti Nizzaa. Jos nautit katsella auringonlaskuja meren rannalla ja kuunnella, kuinka meri pyörittelee kiviä edessäsi, suuntaapa nenäsi kohti Nizzaa.

Jos taas kaipaat yleellisyyttä ja rakastat shoppailua, niin Nizza on tähänkin täydellinen paikka. Ostosmahdollisuudet ovat todella ruhtinaalliset. Avenue Jean Mecedinin varrelta löytyvät suurimmat ostoskeskukset Nice Etoille sekä Galeries Lafayette. Katu päättyy Massenan aukiolle, jossa oli meneillään joka vuotiset jazz festivaalit. Kun aukiolta poikkeaa rannasta katsottuna vasemmalle tulee ns. varakkaiden suosimalle alueelle, josta löytyvät mm. kaikki merkkiliikkeet sekä Nizzan maamerkki hotelli Negresco.

Ranskassa ruoka on hyvää, maut ovat puhtaita ja turha kikkailu on jätetty pois. Tykkäsin ja tykkään edelleen ranskalaisesta keittiöstä. Saimme sieltä paljon inspiraatiota omaan kotikeittiöömme. Ranskalaisessa ruokakulttuurissa näkyivät kala, merenelävät, nauta sekä kana, possua ei juurikaan ollut. Myös tuoreita vihanneksia ja salaatteja oli paljon sekä juustoja. Niin ja ranskalainen vuohenjuusto, en harmikseni ole löytänyt niin hyvää täältä Suomesta.

N12N22 N20 N26 N21 N N2

Jos taas tykkäät enemmän rappioromantiikasta ja kapeista kujista, Nizzasta löydät myös kaiken tämän. Kujilla kävellessä piti hieman varoa ylhäällä kuivuvia pyykkejä, joskus saattoi saada kylmiä vesipisaroita niskaansa. Linnan alue on hieno, jossa suosittelen poikkemaan, vaikka rappusia onkin muutama. Linnan alueen juurelta löydät ihanan vanhan kaupungin alueen, jossa Nizzan parhaimmat bistrot sijaitsevat. Alue on täynnä pikku putiikkeja sekä saippua- ja oliiviöljykauppoja. Linnan kainalossa lepää myös satama-alue, jossa voit käydä ihailemassa paatteja, jotka kyllä kalpenivat Monacon paattien rinnalla. Satamasta kannattaa lähteä keskustaa kohti ns. antiikkikorttelin läpi, josta vanhan tavaran liikkeitä löytyy vieri vierekkäin. Löysimme esimerkiksi liikkeen, joka oli ilmeisesti vanha autohalli, koska tavaraa oli ainakin kolmessa kerroksessa. Korttelin läpi pääsee Place Garibaldille, jossa kannattaa olla ainakin happy hourin aikaan. ;) Tarkkasilmäinen saattaisi huomata heti, että ikkunanpuitteet ovat maalattu seinään. Me huomattiin se vasta loman loppupuolella.

N17N10 N9 N8 N5 N29   N15  N16 N24 N6 N7N23N28

Tunnelma Nizzassa on ystävällinen, palvelu on hyvää ja kertaakaan emme pettyneet ravintoloissa ruoan tai viinin suhteen. Hintataso oli mielestäni melko lähellä Suomen hintoja. Ravintoloissa hinnat oli hieman edullisemmat, kuin Suomessa, kaupassa samaa tasoa, viinit tosin olivat edullisempia. Paljon näimme ja koimme, paljon jäi vielä seuraavaan kertaan. Nizzasta on todella lyhyt pyrähdys lähikaupunkeihin Cannesiin, Monacoon sekä Antibesiin, joista kahdesta jälkimmäisessä kävimmekin. Cannes oli myös listalla, mutta kuulimme jo aikaisemmin, että siellä ei ole paljoa nähtävää. Siksi viivasimme Cannesin yli ja nautimme senkin päivän Nizzan tunnelmasta. Seuraavaksi saattekin nauttia glamourista sekä kulkea Picasson jalanjäljissä.