Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Ranska mielessäin… – Monaco ja Antibes

M

No se Monaco. Jakaakohan Monaco mielipiteitä? Jos ei ole formulafani, eikä pidä hienoista autoista sekä miljoonajahdeista, niin mielestäni Monaco on yksi kaupunki muiden joukossa. Täyteen rakennettu, sekoitus vanhaa ja uutta.

Teimme omatoimisen yhden päivän retken Monacoon. Hyppäsimme bussiin (1,50 €/suunta) ja ihastelimme matkan ajan upeita maisemia. Bussireitti kulkee kallioista rantaa pitkin, joten jos kapeat serpentiinitiet hirvittävät, niin suosittelen käyttämään junaa. Bussi oli myös melko täynnä, mekin seisoimme koko matkan ajan.

Monacossa nähtävää riittää. Linnan alue on hieno, yhdistelmä vanhaa ja uutta. Joka puolella on silmiinpistävän siistiä. Puutarhat ovat hyvin hoidettuja ja todella kauniita, samoin rakennukset ovat näyttäviä.

M11M5M10mo3 mo2 mo1M2mo5

Päivä meni nopeasti kierrellen ympäri Monacoa. Laskeuduimme linnan alueelta satamaan ja ihastelimme toinen toistaan upeampia paatteja. Kävimme Casinon pihassa (muiden turistien kanssa) ja kiersimme kävellen formularadan. Monacossa saa yhden päivän oikein mukavasti vietettyä, mutta muuten ruhtinaskunta oli jotenkin hieman kalsea? Olihan se hienoa kävellä tuota formularataa pitkin ja nyt voin kisoja katsoessani todeta, että tuolla sitä on tullut käveltyä. :)

M3 M4M9M7 M6M8mo4

Toisena päivänä teimme yhden päivän reissun aivan toisenlaiseen kohteeseen, aivan ihanaan kalastajakylään Antibesiin. Antibes sijaitsee Nizzan eteläpuolella ja sinne matkustimme Monacon ahtaan bussikokemuksen jälkeen junalla. Edestakainen junamatka kahdelta hengeltä maksoi 16 euroa.

Minua Antibesissa kiinnosti kauniit maisemat, rauhallisuus sekä Picasson museo. Picassolla oli työhuone Antibesissa 1945-1949, jonka yhteyteen museo oli perustettu. Kieltämättä, voisin kuvitella itsenikin niihin maisemiin hakemaan inspiraatiota. Museossa oli esillä mm. Guernica ja olipa hän maalannut myös yhden teoksen suoraan talon seinään.

AntibesAntibes2antibes9antibes7Antibes3Antibes4Antibes6ANtibes5antibes8antibes10

Ihastuin Antibesin rauhallisuuteen ja seesteisyyteen, kenelläkään ei ollut kiire minnekään. Kaupunki oli täynnä ihania pikkukujia, joista löytyi mitä ihastuttavampia bistroja. Hintataso oli selkeästi edullisempi, kuin Nizzassa. Jos haluaa budjettimatkalle, niin ottaisin hotellin Antibesista ja kävisin sieltä tutustumassa ympärillä oleviin kaupunkeihin. Cannes on aivan Antibesin vieressä ja tosiaan Nizzaan ei ole matka eikä mikään. Myös koko Rivieran rannikko on täynnä mitä ihanampia pikkukyliä sekä mahtavia uimarantoja!

Ranska oli kyllä yksi mieleenpainuvin kohde, jossa olen käynyt. Nizzan vanhakaupunki jäi erityisesti mieleeni sekä lämpimät illat, kun katselimme meren rannalla auringonlaskua, joimme viiniä muovimukeista ja etsimme sydämenmuotoisia kiviä. :) Ällöromanttista, mutta niin Ranskassa kuuluukin olla…