Tiedän, että verantamme on esiintynyt blogissani aika paljon viime aikoina. Se on ehkä koko talon valoisin tila ja jotenkin pidän sen tunnelmasta sekä juurikin siitä valosta, joka siellä vallitsee. Verantamme ei ole kokonaan eristetty, mutta vielä näin lokakuussa siellä on melko lämmin tai ainakin lämpimämpi, kuin ulkona.

Kylvin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kehäkukkia ja ne hassut kukkivat vielä tällä viikollakin.

Verannalla viihtyvät edelleen niin muraatit kuin pelargoniatkin. Muraattia minulla oli ulkona terassilla monessa asetelmassa ja nyt siirtelin niitä sisätiloihin pienempiin ruukkuihin. Hyvin nuo ovat selvinneet aiheuttamastani shokista, jospa saisin pidettyä ne hengissä talven yli.

Omenasato oli tänä vuonna runsas, mutta harmikseni omenat olivat rupisia ja ne maistuivat paremmin harakoille, kuin minulle. Jospa ensi vuonna olisi taas puhtaampi sato. Sain myös pelastettua muutaman laventelinoksan, mutta muuten yrtit ovat vielä kasvatuslaatikossa. Pitääkin muistaa napsia mintut parempaan säilöön ennen pakkasia ja siirtää timjami sisälle ruukkuun.

Joko puutarhan syystyöt alkavat olla tehty? Minä odottelen, että kaikki loputkin lehdet tippuvat. Haravoin aina enimmät pois ja viimeinen kerros ajetaan silpuksi viimeisen ruohonleikkuun yhteydessä. Hedelmäpuiden ympärille pitää vielä viritellä suojat, puput ovat kokemukseni mukaan aika nälkäisiä talvisaikaan ja ruusutkin täytyy vielä suojata jotenkin pakkaselta. Vinkkejä tähän viimeiseen otan mielelläni vastaan.

Sitten saakin talvi minun puolestani tulla! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.