Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  Prahan muisteluita.

  Ystäväni kyseli minulta vinkkejä Prahaan ja tajusin, että en olekaan tänne ”uuden” blogin puolelle kirjoitellut Prahan reissustamme mitään. Olimme Prahassa keväällä vapun tienoilla ja voin todeta, että huhti-toukokuu on kyllä oikein mainio aika matkustaa tuohon kauniina säilyneeseen kaupunkiin. Kevät oli nimittäin tuolloin jo pitkällä, puut kukkivat kauniin valkoisina ja lämmintäkin riitti. Viivyimme kaupungissa 5 päivää, jonka aikana ehti näkemään ihan riittävästi. Viikkokin tuossa kaupungissa menisi ihan sutjakasti.

  pra4 pra3 p18 pr1 pr2

  Mitä minulle jäi mieleen Prahasta?

  Kauneus. Toisen maailmansodan pommitukset eivät tuhoneet Prahaa, joten rakennukset olivat kauniita ja niitä myös kunnostettiin koko ajan. Kaupungissa oli myös hirvittävän paljon nähtävää. Linnan alue nousi minusta kaikesta näkemästämme ykköseksi. Se oli jo tuolloin keväällä upea, mitä se sitten onkaan kesäaikaan! Itse asiassa St. Petrinin kukkulalla on niin paljon nähtävää, että taidan tehdä siitä ihan erillisen postauksen!

  p16 p15 p14 p10 p9

  Juutalasikortteli on myös vaikuttava, jossa suosittelen käväisemään. Kävimme vanhalla hautausmaalla, jota suojasi korkeat muurit. Muurien sisäpuolella vallitsi täydellinen rauha, linnut lauloivat, mutta muuten oli täysin hiljaista. Hautausmaalle, katedraaleihin ja museoihin oli tietysti pääsymaksu ja hautausmaalle piti ostaa erillinen kuvauslupa. Tässä juutalaisten kaupunginosassa oli muuten edullisimmat ravintolat, mutta kaikki kalleimmat merkkiliikkeet.

  praha pra6 pra5 p12 p13 p4

  Prahan ehkä tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Tanssiva talo, Kaarlen silta sekä Astronominen kello. Kaarlen silta on päiväsaikaan aivan täynnä, siksi suosittelen suuntaamaan sinne esimerkiksi aikaisin aamulla. Niin mekin teimme ja kävimme aamukävelyllä sillalla, sain otettua muutaman kuvan ilman ihmisvilinää. Muulloin välttelimme sillalla kävelyä, koska se oli aina niin täynnä turisteja.
  p7pra1 pr10 pr9 pr8 pr7 p6 p5 p2
  pra2
  Ruoka on Prahassa edullista ja noh, raskasta. Possua, ankkaa ja perunaa näin pääasiassa, niin ja tietysti ihania, edullisia leivoksia saa joka kulmalta! Tapasin myös sattumalta Prahassa pari ystävääni, jotka olivat vaihdossa Suomessa. Toinen heistä asui Prahassa, joten hän vei meidät hyvin perinteiseen tsekkiäiseen ravintolaan syömään. Vappuna Tsekeissä vietetään Noitien yötä (Pálení čarodějni). Kävimme katsomassa juhlahumua paikallisessa puistossa, jossa oli tarjolla grilliruokaa, elävää musiikkia sekä tietysti olutta. Vltavan rannoilla paloi myös ”noitarovioita”.
   IMG_5318 IMG_5580 IMG_5572 IMG_5561IMG_5467pr3
  kakku
  praha5 praha4 praha3 p17 p8
  Voi että minulla on ikävä kevättä ja tennarikelejä! Päivän pidentyminen ja tieto siitä, että ollaan menossa kohti valoisimpia aikoja onneksi lohduttaa hieman. :) Seuraavaksi pääsettekin kurkistamaan kanssani St. Petrinin kukkulalle!

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X