Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Pieni diy-projekti – uusi, vanha pöytä

Tässä remontin ryskeen keskellä, olen rentoutunut tekemällä pienen diy-projektin. Heh, kyllä, luit oikein. Tämä projekti oli jotenkin hurjan rentouttava, koska kun tein sitä, en ajatellut mitään. Tein projektin vielä vaikeimman kautta, tietenkin. Yksi melko työläs työvaihe olisi voinut jäädä välistä kokonaan, mutta se oli minulle osin myös meditaatiota, joten eipä tuo haitannut… Muutoinkin tämä projekti osoittautui melko työlääksi, koska en osannut päättää, että millaisen lopputuloksen haluan ja mieleni muuttui sitä mukaa, kun projekti eteni.

Jalka ja tuoli odottamassa uutta ilmettä.

Ostin alkutalvesta kaksi vanhaa pöytää paikalliselta kirpparilta. Toisen pöydän kansi oli paikattu/entisöity varsin kömpelösti, joten päätin hyödyntää sen kohdalla vain jalkaa. Toinen pöytä on työpöytänäni, löydät sen mm. tästä postauksesta. Tämä pöydänjalka on jotenkin tosi ihana <3 Tykkään, että sisustuksessa on jotain leikkisyyttä, eikä kaikki ole niin viimeisen päälle mietittyä. Puu elementtinä tuo muutenkin kotiin lämpöä ja arvostan luonnonmateriaaleja muutoinkin.

Koska minulla oli jalka valmiina, piti minun löytää pöytään kansi. Halusin ehdottomasti puisen kannen ja pitkän etsinnän jälkeen löysin nettikirpparilta vanhan puupöydän, jonka kannen halkaisija oli sopiva pieneen keittiööni. Niin ja nyt minulla on taas yksi jalka ylimääräisenä :)

Pöytä oli aikoinaan maalattu valkoiseksi ja minulla oli ensin ajatuksena maalata koristeellinen jalka mustaksi ja maalata kanteen ”marmoripinta”. Jostain syystä, jossain vaiheessa, musta sävynä ei houkutellut enää yhtään, maalasinhan kaikki keittiön mustat tuolitkin yhtä lukuunottamatta vaaleammiksi. (Tuo yksi yksinäinen musta tuoli odottaa vielä väri-inspiraatiota.) Niinpä päätin hioa maalin pois ja katsoa, mitä alta paljastuu.

Tämä hionta oli se täysin turha työvaihe koko tässä prosessissa, koska heh-heh, mieleni pöydän pinnan suhteen muuttui tietysti siinä vaiheessa, kun tämä hiontatyö oli valmis. Alta siis paljastui varsin kaunis puupinta, mutta maali oli päässyt imeytymään niin syvälle, että sitä oli mahdoton saada kokonaan pois ilman, että myös puun kuvio olisi kärsinyt. Kannoin hiotun, keskeneräisen kannen sisälle ja testasin sitä, että miltä se näyttää keittiössäni. Nämä kuvat olen ottanut ennen sitä, kun päädyin tekemään pinnalle jotain ihan muuta.

Ajatuksena on, että pöydän ympärillä olisi muutama erilainen tuoli. Minullahan näitä tuoleja nimittäin riittää… Jotenkin kaipaan sellaista boheemia fiilistä kotiini, itseni näköistä, vähän valtavirrasta poikkeavaa, ei liian mietittyä meininkiä. Mutta siis tämä pöytähän on edelleen minulla kahdessa osassa, tosin kansi on nyt melkein valmis. Se, mitä sille tein, osoittautui myös varsin meditatiiviseksi tavaksi tehdä tällaisia diy-projekteja.

Joko arvaatte, millainen kannesta tuli?