Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Olet mereni – uusi taulu

Hetken piti istua tässä koneen äärellä ja miettiä, että mitähän sitä oikein kirjoittaisi. Tuli sellainen ”writer´s block”, samoin kuin  jokin aika sitten ”painter´s block” -fiiliksiä oli ilmassa. Tuolloin ainoa asia, mitä voi tehdä, on ottaa etäisyyttä kaikkeen ja tarkastella asioita ikään kuin ulkopuolelta. Kolme viikkoa sitten pesin siveltimet ja asetin ne purkkiin kuivumaan.  Minulle tämä on ollut todella pitkä aika, mutta toisaalta se teki uskomattoman hyvää. Olen vihdoin tajunnut, mistä oma hyvinvointini koostuu ja mitkä asiat siihen vaikuttavat. Kaipasin juuri tällaista, hetkellistä taukoa ihan kaikesta ja lopputuloksena on levänneempi mieli ja inspitoituneempi olo.

No mutta, ei minun tauosta ja hyvinvoinnista pitänyt kirjoittaa, vaikka jälkimmäinen niin kovin tärkeä asia onkin, vaan tästä uusimmasta taulustani. Se sai nimekseen ”Olet mereni” ja inspiraationa tähän teokseen oli meri, rauha ja pienenä ekstrana – rakkaus. Rakkauden lisäsin siksi, koska asiakas, tai paremminkin asiakkaat, joiden seinälle taulu oli menossa, vaikuttivat varsin rakastuneilta ja sen vuoksi halusin lisätä tauluun himppusen myös rakkautta, sen vuoksi taulu sai nimekseen sen, mikä se on.

Vesi on minulle elementtinä hieman pelottava sekä mystinen, enkä oikein enää näin aikuisena ole viihtynyt vedessä. Vesi edustaa minulle enemmänkin rauhaa ja sen äärellä minulla on käsittämättömän hyvä olla. En tiedä, mistä tämä johtuu, koska en ole varttunut veden äärellä, eikä sillä ole minulle ollut koskaan sen suurempaa merkitystä, jos ei lapsuuden uintireissuja sekä isovanhempien kanssa tehtyjä veneretkiä lasketa.

Ehkä rakkauteni veteen syttyi juurikin tuolloin, en tiedä, mutta havahduin siihen, että olen maalanut melko paljon vesiaiheisia tauluja, joko niin, että vesi tai järvi on ollut inspiraationa ja tuloksena on ollut abstraktimaisema, johon vesi on liittynyt jollain tavalla. Hassua.

Mielettömän pitkältä tuntuneen kesän jälkeen on hyvä palata taas maalaustelineen ääreen. Katsotaan mitä syksy tuo tullessaan. Ainakin tällä hetkellä se vaikuttaa kiireiseltä, koska palaan opiskelujen pariin päättötyön viimeistelyn muodossa. Kaikki muu onkin sitten hieman avoinna ja jännityksellä odotan, mitä universumi tuo tullessaan syksyn tuulien mukana…