Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Mitä kuuluu?

Blogi ja minä olemme olleet jonkinlaisessa kesämoodissa. Kyselin aikaisemmin, seuraatteko mieluummin blogia vai Instagramia ja jälkimmäinen vei ylivoimaisesti voiton. Nyt kun meno on näin kesällä hieman rennompi, olen ollut aktiivisempi Instagramin puolella. Blogin päivittäminen jatkuu kyllä: se on minulle, kirjoittamisen lisäksi, oiva paikka dokumentoida esimerkiksi remontin eri vaiheita (remonttipostauksia on muuten taas piakkoin tulossa). On hassua, että edelleen vastailen viesteihin, jotka koskevat usean vuoden takaisia remontointejani. Itsekään en muista ihan kaikkea ulkoa ja sen vuoksi blogista on helppo käydä katsomassa vaikka jokin tietty maalisävy, jota olen käyttänyt.

Halusin nyt kuitenkin kirjoitella vähän kepeämpiä juttuja ja vastata muutamaan kysymykseen.

Mitä kuuluu?

Näin kesän puolivälissä, minulle kuuluu oikeastaan ihan hyvää. Samalla kuitenkin mietin, että miten saisin tästä jäljellä olevasta kesästä kaiken mahdollisen irti. Päivät ja varsinkin viikonloput lipuvat sormieni lävitse tämän kaiken kiireen keskellä ja tuntuu, että en vain ehdi nauttimaan tästä ihanasta vuoden ajasta täysillä. Taustalla on myös meneillään paljon keskeneräisiä asioita, jotka mietityttävät. Tällä hetkellä oloni on myös hieman alavireinen. Innostuin ehkäpä hieman liikaa eräästä asiasta, joka ei sitten (ainakaan vielä) toteutunut. Kuvittelin jo valmiiksi, miten tämä kyseinen asia olisi vaikuttanut elämääni, mutta jouduinkin pettymään. Tiedän, että huomenna mieleni on hieman positiivisempi, kun olen päässyt tämän pettymykseni yli.

Tällä hetkellä katson…

Hyvin vähän televisiota, oikeastaan en ollenkaan. Minulla on kuitenkin huono tapa katsoa sängyssä Netflixiä ennen nukkumaan menoa ja paljastettakoon nyt, että olen vähän koukuttunut Outlanderiin. Sitä on tässä kesän aikana tullut katsottua useampikin jakso…

Just nyt kuuntelen…

Kirjoja, kirjoja, kirjoja. Olen äänikirjojen suurkuluttaja.

Luen…

Olen aina lukenut paljon, mutta nyt lukeminen on jäänyt kokonaan äänikirjojen vuoksi. Haaveilen kuitenkin lomasta ja kiireettömistä hetkistä riippukeinussa, jossa voisin uppoutua mielenkiintoiseen kirjaan.

Lautasella…

Täytyy myöntää, että arkisin olen äärimmäisen laiska kokki ja elän lähinnä välipaloilla, munakkailla ja salaateilla. Näin kesällä mussutan kaikkea tuoretta aina kirsikoista ja mansikoista tomaatteihin. Viikonloppuisin tykkään taas panostaa enemmän ja vaikka en erityisemmin nauti ruoanlaitosta, pidän kuitenkin keittiössä hääräilystä. Nyt useampana viikonloppuna lautasella on ollut kuhaa, jonka kyytipojaksi olen paahtanut kauden kasviksia sekä uusia perunoita. Näille olen pyöräyttänyt beurre blancin. Yksinkertaisia ja puhtaita makuja – ne ovat minun juttuni.

To do -listalla seuraavaksi…

Varmaan arvaatte? Remontointia. Ruokakomero pitäisi seuraavaksi listoittaa ja edessä olisi myös rautakauppakeikka. Hyllyt pitäisi asentaa ja lattia maalata kertaalleen. Lisäksi duunijuttujen puolella lista on loputon. On tilaustöitä, yhteistöiden kuvaamista ja kirjoittamista sekä kaikkea muuta mahdollista tähän taiteilupuoleen liittyvää.

Käynnissä olevia duuniprojekteja…

Monta ihanaa projektia on meneillään. Yhteistyö Rohjeen kanssa on käynnissä koko loppuvuoden ajan ja lisäksi on tulossa myös muita yhteistyöprojekteja. Lisäksi tilaustyöt työllistävät tällä hetkellä mukavasti ja kaiken vapaa-aikani, (jota on tällä hetkellä melko vähän) käytän maalaamiseen. Myös päivätyöni puolella on mielenkiintoinen projekti meneillään, joten aika ei kyllä kohdallani käy tylsäksi.

Mitä yllättävää on tapahtunut?

Yllätin itsenikin ja otin yhden askeleen kohti unelmiani. Olen miettinyt sen askeleen ottamista jo usean vuoden ajan ja nyt sen tein. Vielä en tiedä, millaisia seuraamuksia tästä tulee, aika näyttää.

Viime päivien herkku…

Herkuttelin viikonloppuna täydellisyyttä hipovalla rosélla.

Olen viime aikoina harrastanut…

Olen nauttinut luonnosta ja tehnyt kävely- sekä kevyitä hölkkälenkkejä lähimetsiin ja -rannoille. En ole omistanut kuntosalikorttia enää vuosiin, vaan treenaan kotona ja napakat kotitreenit ovatkin tuntuneet nyt hyvältä tavalta saada ajatukset nollattua. Heti, kun elän stressaavampaa ajanjaksoa, kehoni alkaa fyysisesti oireilemaan. Silloin tiedän hidastaa tahtia, harvemmin onnistumatta siinä. Kehoni kuitenkin kaipaa päivittäin jotain liikettä, paikallaan olo ja istuminen ovat sille myrkkyä.

Just nyt haluisin mennä…

Lomalle jonnekin, jossa saisi vain olla. Jonnekin, jossa kiire unohtuisi. Luontoon patikoimaan, telttaretkelle tai vaikka asuntoautolla seikkailemaan, mökkikin kävisi. Haluaisin jonnekin, jossa on hiljaista ja rauhallista. Jonnekin, jossa ei olisi aikatauluja ja aamu alkaisi hitaasti järven rannalla pannukahvia siemailen. Mieleni ja kehoni kaipaavat nyt selkeästi lepoa sekä rauhoittumista.

Tällä hetkellä iloitsen eniten…

Elämä voi muuttua silmänräpäyksessä, tätä asiaa olenkin viime aikoina miettinyt päivittäin.

Sen vuoksi iloitsen tällä hetkellä varsin tavallisista asioista. Olen terve ja asiani ovat olosuhteisiin nähden todella hyvin. Elämäni ei ole millään tasolla erikoista, mutta koen sen kuitenkin todella rikkaaksi. Minulla on elämää rikastuttavia asioita ympärilläni. On ystäviä, jotka tuovat sisältöä elämääni ja mikä parasta, saan toteuttaa itseäni. Koen olevani todella onnekas sekä onnellinen. Elämässäni on iloa ja rakkautta. Minulla ei ole mitään hätää ja minusta tuntuu, että tässä elämäntilanteessa mikään ei ole minulle mahdotonta!

Nauroin kippurassa kun…

Olen nauranut viimeisen vuoden aikana enemmän, kuin ikinä. Viimeksi kikatin viikonloppuna, kun tanssimme ystävieni kanssa paikoillamme pyöreän pöydän ympärillä. Pidimme kilpailun, kuka keksii parhaimmat tanssiliikkeet ilman, että nousee seisomaan. Tämä idea lähti siitä, kun terassilla olevat leidit nousivat tuoleistaan tanssimaan ja järjestyksenvalvoja kävi komentamassa heidät takaisin istumaan (kyseessä oli vielä minun pyytämä kappale ja heti tuli noottia). Olipa muuten hauska ilta ja hauska viikonloppu, hymyilyttää vieläkin.

Ostoslistalla…

on paljon sisustukseen liittyviä asioita. Olen elänyt koko kevään todella nuukaillen ja olen ostanut vain tarpeeseen. Halusin varautua siihen, että remontista saattaa koitua yllättäviä menoja (myös pandemia vaikutti taloudellisesti) ja sisustuksen osalta minulla on muutama ”unelmahuonekalu”, jota varten olen säästänyt. Olohuone kaipaa mattoa sekä pöytää, samoin keittiöön olen metsästänyt erästä vintage -ruokapöytää jo tovin. Varsinkin tuo olohuoneen matto on aiheuttanut päänvaivaa, koska sopivaa ei meinaa löytyä, ei sitten millään. Olen varmaan mattofirmojen kauhu – tilaan ja palautan, tilaan ja palautan. <3

Tämä oman kodin sisustaminen on muutenkin pistänyt miettimään kulutustottumuksiani. Tykkään vanhoista huonekaluista, joille voin antaa uuden elämän. Niiden metsästäminen vaatii kärsivällisyyttä ja voi olla, että en ikinä löydä sellaista yksilöä, joka tuntuu ”oikealta”. Siksi kotini tulee olemaan keskeneräinen varmasti aika kauan. Jos taas ostan jotain uutta, haluan, että se säilyttää arvonsa. Siksi en halua ostaa kotiini ns. tusinatavaraa, vaan mieluummin sijoitan muutaman satasen enemmän ja ostan kerralla laatua.

Eniten ärsyttää…

En haluaisi olla ärsyyntynyt mistään, mutta kieltämättä tämä remontin keskellä eläminen alkaa kyllästyttää. Remontti kun ei ole ollut pelkkää pintojen uusimista, vaan se on ulottunut myös säilytystiloihin. Edelleen kotini on vähän kuin muuton jäljiltä, koska tavarat eivät löydä paikkaansa niin kauan, kun säilytystilat ovat kesken. Minua ärsyttää myös tehdä tilaa olohuoneeseeni, että pääsen jatkamaan työskentelyä. Siksi olen etsinyt jo pidemmän aikaa kohtuuhintaista työtilaa, mutta sopivaa ei tunnu löytyvän. Se ärsyttää.

Tänään aion…

Melkoisen kiireinen päivä takana. Työpäivän jälkeen suunnistin rautakauppaan, Biltemaan ja Ikeaan. Illalla maalasin komeron lattian (toivottavasti) viimeisen kerran ja vielä ajattelin viimeistellä yhden taulun. Jos sade loppuu, käyn vielä pienellä kävelyllä. :)

Mutta hei, tällä viikolla on tulossa remonttipostauksia! Aion näyttää teille eteisen eri vaiheita ja voin paljastaa sen verran, että ei ole kovin kaunista katseltavaa se…

Palaillaanpa siis pian remonttiaiheiden parissa!