Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Nippelitietoa omakotitaloasujille.

Esittelinkin eilen ullakolta löytyneen vanhan oven. Se löysi paikkansa olohuoneesta ja siellä se nyt nojailee seinää vasten. Mitä et voi peittää, korosta tai ainakin yritä vetää huomio muualle, nimittäin syy siihen, miksi ovi on olohuoneessa ja juurikin tuossa paikassa, on sen yläpuolella oleva hirvitys…

ovi4

…nimittäin tämä:

ovi5

Ilmalämpöpumppu.

Talossamme on suora sähkölämmitys ja talokauppoja tehdessämme ilmalämpöpumppujen hankinta samaan syssyyn oli itsestäänselvyys. Niinpä meille ilmestyi näitä kaksi, yksi olohuoneeseemme, jossa myös varaava takka sijaitsee sekä toinen yläkerran makuuhuoneeseemme, lähinnä viilentämään kesähelteillä. Ulkoyksiköt porattiin suoraan seinään kiinni ja varoitteluista huolimatta, mitään melua ei ole sisälle kuulunut. Asennus kävi näppärästi parin työpäivän aikana ja emme kyllä voisi olla tyytyväisempiä näiden hankintaan… mutta miksi, oi miksi näistä pitää tehdä näin rumia? Tiedän kyllä, että käytännöllisyys ja esteettisyys harvemmin kulkevat käsikädessä, mutta silti.

Tuosta käytännöllisyydestä tulikin mieleeni, että näiden ilmalämpöpumppujen hankinnan jälkeen hankimme myös Fortumilta Kotinäytön (tämä ei ole maksettu mainos). Myyjä lupaili meille jopa 10 %:n säästöä sähkölaskuissa ja mehän nieltiin syötti heti.  No kannattiko? Todellakin kannatti! Fortumin sivuilta löytyy lisää tietoa tästä vekottimesta, mutta näin karkeasti sanottuna sen avulla pystyy seuraamaan sähkönkulutusta reaaliajassa. Voin kertoa, että se on melko koukuttava laite. Hyötyäkin sitä on ollut, nimittäin varsinkin lämmityksestä aiheutuneet kustannukset ovat selvästi tippuneet ja sähkönkulutuksemme on tasaista ilman mitään sen suurempia piikkejä. Tosin pitkän aikavälin hyödyistä minulla ei vielä ole kokemusta, mutta laite tallentaa jokaisen kuukauden sähkönkulutuksen, joten niitä voi sitten vertailla myöhemmin keskenään.

Painotan, että nämä ovat minun henkilökohtaisia kokemuksia kyseisistä laitteista, enkä ole itse tästä hyötynyt… halusin vain kertoa hieman omia näkemyksiäni ”säästämisestä” näin omakotitaloasujana. Minulle kun kaikki tällainen on ihan uutta, mutta mielenkiintoista tietoa.

Ja tosiaan se ovi on heti tuon möhkäleen alapuolella viemässä huomiota muualle. Eikö ole fiksua…? :)