Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  Meidän joulu.

  kuusi_6

  kranssi_1

  Minun täytyy myöntää, että joululla ei ole ollut elämässäni suurta merkitystä. Kouluikäisenä se jakoi lukukauden kahtia ihanan pitkältä tuntuvan loman myötä, mutta sen suurempaa merkitystä joululla ei tuolloin ollut. Työelämässä joulu muodostui kiireen hallinnaksi – panikoivia lahjan ostajia, alennusmyyntien valmistelua, kaaosta. Sittemmin alaa vaihtaneena tämäkin piirre on jäänyt. En ole koskaan tiennyt, mitä tarkoittaa joulumieli. Olen jopa viettänyt jouluja täysin yksin, seuranani konvehtirasia sekä televisio.

  Neljä viimeisintä vuotta olen viettänyt joulun ulkomailla ja siitä onkin muodostunut minulle elämäni ensimmäinen jouluperinne. Joulumarkkinat, hehkuviini, iloiset ihmiset ja huumaavat tuoksut. Näiden myötä aloin hieman ymmärtämään mistä joulumielen saavuttamisessa on kyse. Ilosta, onnellisuudesta, rentoudesta, vuoden summaamisesta sekä rauhoittumisesta. Tänä vuonna olen päättänyt päästää irti mieleeni syvästi juurtuneista käsitteistä ja olen luonut meidän joulun. Olen kääntänyt heikkoudet vahvuudeksi ja lähtenyt luomaan omia perinteitä, oman kahden hengen perheeni kesken. Tämä on muuten meidän ensimmäinen joulu omassa talossamme niin, että olemme fyysisesti itse paikalla.

  joulu_7

  joulu_olohuone_2

  joulu_olohuone

  Omalla kohdallani joulussa ei kyse ole materiasta – emme ostaneet lahjoja. Siinä ei myöskään ole kyse stressistä – en pyyhkinyt keittiönkaapin päällisiä. Suurin osa perinteistämme muodostuu puolisoni lapsuudessa muodostuneiden perinteiden myötä. Kävimme hakemassa puolisoni isän metsästä kuusen, teen itse perinteisiä jouluruokia ja tiedä vaikka lämmittäisimme pihasaunan. Nostin myös kasan havunoksia portaidemme eteen. Kuulin, että ennen vanhaan niin tehtiin maalla. Joulu muodostuu rauhoittumisesta, kirjojen lukemisesta sekä puhelimien sulkemisesta ja taidan luoda kivan tunnelman ripottelemalla kynttilöitä sinne tänne. Muuta en kaipaa näin hetkittäin melko rankankin syksyn jälkeen.

  joulu_olohuone_4

  kuusi_7

  Ajattelin kuitenkin vilauttaa täällä blogissa, miltä meidän joulu kodissamme näyttää. Olen ehkä myöhässä tämän asian kanssa ja haikeana olenkin katsellut viimeisien viikkojen aikana muiden kuvia joulukuusesta sekä muutenkin kauniista joulukodista. Itsehän aloitin joulun ”laittamisen” tämän viikon keskiviikkona. No mutta, tunne ja tunnelma ovat tärkeimmät ja onhan minulla elämäni ensimmäinen täysimittainen joulukuusi. Ihan mahtavaa. Tästä niiden omien perinteiden muodostaminen alkaa.

  Ihanaa joulun aikaa!

  Comments

  • anneli

   OI miten jouluista ja kodikasta. Huokuu rakkaus ja välittäminen. Onnellista Joulua <3

   24.12.2016
   Vastaa

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X