Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Kesäiset grilliperunat.

Vaikka syksy on hiljalleen hiipinyt seuraksemme, ajattelin uhmata sateista sekä koleaa säätä ja jakaa hieman (ehkä?) kesäisemmän reseptin. Olen siinä mielessä onnekas, että puolisoni tykkää laittaa ruokaa. Myös makumaailmamme on hyvin samankaltainen ja pidämme molemmat pelkistetyistä ruoista ja rehellisistä mauista. Meidän yhteisen matkustusharrastuksemme yksi tarkoitus on tutustua paikallisiin makuihin. Me siis matkustamme syödäksemme. :) Kotoamme ei löydy valmisruokia, ei edes puolivalmisteita vaan pyrimme tekemään kaiken ruoan tuoreista, sillä hetkellä saatavana olevista raaka-aineista.

Onni on oman pihan yrtit, jotka tänä vuonna taas suorastaan kukoistivat. Kiitos vaan, sateinen kesä!

Tällä kertaa ajattelin jakaa teille hyvin yksinkertaisen reseptin, jossa maistuu puhtaat, suomalaiset maut. Tämä herkku on oiva lisuke grillatulle lihalle tai kasviksille ja se valmistuu melko nopeasti. Me käytimme tähän uusia perunoita, mutta mikä tahansa jauhoinen lajike sopii tähän vallan mainiosti.

Kesäiset grilliperunat

Uusia perunoita

(Oliivi)öljyä

1-2 kynttä valkosipulia

Suolaa ja mustapippuria myllystä

Tuoreita yrttejä (timjami, oregano, rosmariini)

Halutessasi kesäsipuleita

  • Keitä haluamasi määrä perunoita juuri ja juuri kypsiksi, muista lisätä keitinveteen suolaa. Perunat saavat olla melko napakoita, niin että ne pysyvät halkaistaessa hyvin kasassa.
  • Lorauta folion päälle öljyä ja laita halkaistut perunat siihen. Itse laitan foliota kaksi kerrosta, jotta pakettia on helpompi siirrellä.
  • Rapsauta suolaa ja mustapippuria, purista sekaan valkosipulia (kynsi tai kaksi on sopiva määrä kahdelle hengelle). Lisää silputtuja, tuoreita yrttejä, meillä oli oreganoa ja timjamia. Pyöräytä ainekset sekaisin, lisää öljyä tarvittaessa. Me lisäsimme sekaan myös yksinäisen sipulin puolikkaan. Myös kesäsipuli varsineen toimii hyvin!
  • Siirrä koko paketti grillin ylätasolle, pakettia ei siis suljeta vaan se jätetään kuvan tavalla avonaiseksi. Seuraile perunoiden väriä, että ne eivät liiaksi ruskistu. Aikaa tähän saa kulumaan noin 10 minuuttia.

Pinnalta rapeat, sisältä pehmeät perunat häviävät nopeasti lautasilta.

Rehtiä, rehellistä ja minusta myös perusterveellistä ruokaa. Olkoon tämä siis minun oodini hyvälle, halvalle ja terveelliselle perunalle. Talvella nämä perunanpuolikkaat valmistuvat uunissa. Silloin puolisoni ei keitä perunoita etukäteen vaan halkaisee ne ja pyöräyttää oliiviöljyssä kera mausteiden sekä yrttien. En tiedä, miten hän taikoo perunoista niin hyviä. Minä välillä suorastaan anelen häntä tekemään ”niitä superhyviä perunoita”. Salaisuus on ehkä riittävän kuuma uuni, joka tekee perunoihin rapean pinnan ja pehmeän sisuksen.

Meillä grilli pysyy terassilla niin kauan, kunnes grilliruoat alkavat suorastaan kyllästyttämään. Talven kynnyksellä pataruoat, uunijuurekset ja keitot maistuvatkin grilliruokien jälkeen erityisen hyviltä.

Miten kauan teillä jatkuu grillikausi?