Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Jouluisia matkamuistoja

Kuten aikaisemmin mainitsin, minulla on ollut sellainen perinteinen joulufiilis hieman hakusessa. Olemme tosiaan viettäneet usean joulun tai muutaman päivän loman joulukuussa Keski-Euroopassa ja omien perinteiden rakentaminen on alkanut vasta viime vuosina. Tässä yksi päivä selasin vanhoja kuviani ja en voinut olla hymyilemättä, sen verran ihania muistoja tulvahti mieleeni. Jos sinulla on joulumieli vielä hakusessa, niin toivottavasti se nostaa päätään edes hieman näiden seuraavien kuvien jälkeen. Ainakin minulle kävi niin.

Elämäni ensimmäinen joulumarkkinakokemus on Saksasta, Bremenistä. Matkustin myös tuolloin ensimmäistä kertaa Saksaan ja se oli menoa samantien!

Yksi Bremenin joulumarkkinoista.

Bremen on tunnettu soittoniekoistaan, eli Grimmin veljesten sadusta.

Bremenin kaupunginosassa Schnoorissa on ihania piparkakkutaloja. <3

Schnoorin katuja, jotka olivat täynnä pikkuputiikkeja.

Bremen on painunut mieleeni vahvasti, se reissu oli kyllä supermukava. Se oli minun ensikosketus joulumarkkinoiden tunnelmaan sekä ylipäätänsä Saksaan. Tykkään Saksasta hurjasti ja olen käynyt siellä vain talvella. Tavoitteena onkin matkustaa sinne keväällä tai jopa kesällä.

Bremeniin jälkeisenä vuonna matkustimme Krakovaan, jossa oli joulumarkkinoiden lisäksi paljon muutakin nähtävää! Kaupunki huokuu historiaa ja varsinkin toisen maailmansodan tapahtumat ovat vahvasti läsnä. Ei niistä sen enempää, mutta historiafriikille kaupunki tarjoaa paljon koettavaa. Suosittelen käymään kaupungissa, vaikka se välillä hieman ravisteleekin.

Krakovan keskusta on täynnä kauniita rakennuksia. Varsinkin kauppahalli on upea nähtävyys.

Muistan, kuinka jouluaattona etsimme ravintolaa. Koko kaupunki oli hiljentynyt ja kaikki ravintolat tuntuivat olevan suljettu, mutta onnistuimme kuitenkin aikamoisella tuurilla saamaan eräästä tunnelmallisesta (ja todella täydestä) ravintolasta pöydän.

Krakovan jälkeen matkasimme takaisin Saksaan ja tällä kertaa Berliiniin. Berliini on sellainen kaupunki, jonka haluan nähdä myös kesällä ja myös siellä on hurjasti nähtävää! Voi että se on ihana kaupunki.

Yksi Berliinin monista joulumarkkinoista.

Myös Berliinissä pääsee kokemaan historian havinaa.

Gendarmenmarktin tunnelmalliset joulumarkkinat.

Charlottenburgin joulumarkkinat.

Kun Saksa oli jo käynyt tutuksi ja Krakova koluttu läpi, mieli halasi vaihteeksi muualle, niinpä seuraavana vuonna matkustimme Brysseliin. Brysselin joulumarkkinat olivat jollain tapaa edeltäjiään erilaiset. Jos Saksassa syödään ylikypsää possua ja juodaan hehkuviiniä, Brysselissä syödään ostereita ja juodaan samppanjaa.

Brysselin upea Grand-Place.

Joka ilta Grand-Place -aukiolla oli 15 minuuttia kestävä, mahtava musiikki- ja valoshow.

Hirvi heilutteli meille päätään.

Les Galeries Royalesin joulukoristeita.

Brysselistä pääsee kätevästi liikkumaan lähikaupunkeihin ja suosittelen piipahtamaan Bruggessa. Tässä tunnelmia Bruggen joulumarkkinoilta. Torille oli rakennettu myös luistelurata.

Yhden Brysselin joulumarkkinoiden iltatunnelmia.

Olin jo kauan halunnut nähdä Budapestin ja viime vuonna päätimme, että vuoden ajasta viis, sinne lähdemme. Olihan se aivan upea kaupunki, kaunis kun mikä ja kelitkin suosivat meitä! Majoituimme kaiken lisäksi kauniissa Hotelli Boscolossa. Suosittelen vähintään käymään Boscolon alakerrassa olevassa New York cafeessa, jota on sanottu maailman kauniimmaksi kahvilaksi.

Parasta joulumarkkinoilla on tuoksut sekä iloiset ihmiset, hehkuviinistä puhumattakaan. Tässä possunpotkat odottelee syöjiään.

Siinäpä muutamia jouluisia tunnelmia meidän joulumarkkinareissuiltamme. Blogissa on enemmänkin kirjoituksia reissuistamme, tosin kaikkia en tänne ole ehtinyt dokumentoimaan. Viime keväinen Barcelonan reissu sekä kesän matka Italiaan on jäänyt lisäämättä tänne, mutta Matkailu -kategorian alta löytyy joitain vinkkejä niistä maista, joissa olemme käyneet. 

Tänä vuonna käväisimme Munchenissä. Täytyy todeta näin reissun jälkimainingeissa, että kyllä ne saksalaiset tuon joulumarkkinakulttuurin taitavat parhaiten. Reissukuulumisia siis luvassa myöhemmin lisää!