Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Italia – Venetsia

Venetsia_1

Jatketaan taas reissumuistoilla… Toinen kohde listallamme, Garda-järven lisäksi, oli Venetsia. Matkaa suunnitellessamme meinasimme ensin viettää loman viimeiset viisi päivää Venetsiassa. Päädyimme kuitenkin varaamaan hotellin Padovasta ja täytyy todeta, että onneksi teimme niin. Vaikka Venetsia on upea ja käsittämättömän kaunis kaupunki, niin silti minua hieman ahdisti ne turistilaumat… puuh.

Tiedän, että olimme pahimpaan turistiaikaan Venetsiassa ja mietinkin, että miten mahtavaa olisi päästä käymään siellä esimerkiksi aikaisin keväällä tai vaikkapa alkutalvesta? Ei olisi soljuvia ihmismassoja ja teräviä kyynärpäitä. Saisi rauhassa tutustua ”pakko nähdä” -kohteisiin ja kävellä vaivatta pitkin kapeita katuja. Olimme tapamme mukaan liikenteessä aamuvarhaisella ja onnistuimme väistämään aivan sen pahimman ruuhkan, mutta kyllä siellä silti ihmisiä riitti.

Venetsia_19 enetsia_4Venetsia_2Venetsia_5Venetsia_7venetsia_6Venetsia_18venetsia_5Venetsia_9Venetsia_6

Meitä varoiteltiin etukäteen Venetsian korkeasta hintatasosta ja tottahan se on, mikäli ei osaa käyttää maalaisjärkeä. Hinnat alkavat nousemaan sitä mukaa, mitä lähempänä merenrantaa olet, eli missä sijaitsee tärkeimmät nähtävyydet. Nopealla vilkaisulla katsottuna kupillinen kahvia, sellaisesta pikkukärrystä ostettuna maksoi 4 euroa. Normaalisti kahvi oli euron luokkaa. Ravintoloiden listoja emme tuolla ”turistirysässä”  katsoneet, mutta matkamuistojen hinnat olivat vähintään tuplat verrattuna juna-aseman lähellä oleviin myymälöihin.

Kun kerta olimme turistihömpän kehdossa, niin pitihän meidänkin päästä gondoliajelulle. Koukkaus Canal Granden kautta oli upea kokemus ja kaupunki näytti aivan erilaiselta näin vesirajasta. Vaikka gondoliajelu kestikin (huimat) 20 minuuttia, niin silti nostan kyllä hattuani ja kumarran näille kuskeille. Niin taitavasti he pujottelivat, kääntyivät ja väistivät noilla kapeilla kujilla, että välillä minäkin taisin päästää sellaisen tukahdutetun ”iiiiik” -inahduksen suustani. Aikamoinen koulu kyllä pitää käydä, että tuonne sekaan uskaltaa hypätä soutelemaan.

venetsia_3Venetsia_2venetsia_1Venetsia_13Venetsia_17Venetsia_15Venetsia_14Venetsia_12Venetsia_11Venetsia_10

Päivämme kului kierrellen ympäri kaupunkia ja jotenkin onnistuimme löytämään ne hiljaisimmat ja autioimmat kujat. Sehän vaan passasi. Kävimme myös (kaikista varoituksista huolimatta) lounaalla Venetsiassa ja mieheni söi siellä reissun ehkäpä parhaimman pasta-annoksen. Hintakaan ei ollut mitenkään poikkeava muihin kohteisiin verrattuna, eli myytti kalleudesta ja pöytäliinamaksuista on meidän toimesta murrettu. Ihan huoletta voit siis lähteä päiväksi Venetsiaan ilman omia eväitä. Et joudu vararikkoon, kunhan toimit järkevästi ja kurkkaat ravintolan menun ennen pöytään istumista.

Venetsia_4Venetsia_4Venetsia_8Venetsia_3

En listannut tähän Venetsian tärkeimpiä nähtävyyksiä, niistä löytyy tietoa niin paljon, mutta näin yleisesti voin kertoa oman mielipiteeni kyseisestä kaupungista. Pieni ennakkokäsitys minulla oli, ehkä himpun negatiivinenkin, mutta tällaisen yhden päivän käynnin perusteella se kääntyi positiiviseksi. Toki tuona aikana emme ehtineet joka nurkkaa koluamaan, emmekä käyneet esimerkiksi Muranossa, joten ihan suurta kokonaiskäsitystä kaupungin tarjonnasta en pysty muodostamaan. Mielestäni Venetsia on kyllä vierailun arvoinen kohde, sellainen, jossa jokaisen pitäisi käydä kerran elämässään. Ehkäpä haluaisin käydä siellä uudestaan, mutta eri aikaan vuodesta. Haluaisin myös nähdä tuon kauniin kaupungin illalla, kun on hämärää ja valot sytytetään. Voi että miten kauniita kuvia sieltä silloin saisi…