silence_6

silence_5

silence_4

silence_3

mehikasvit_2

Halusin välillä maalata jotain ihan muuta. 

Maalaan usein paksulla värillä, että saan tauluihin tiettyä tekstuuria. Tämän vuoksi taulujen kuivuminenkin vie oman aikansa. Normaalisti aloitan pohjan maalaamisen ohennetulla öljyvärillä, että ensimmäiset kerrokset kuivuvat nopeammin. Tämän jälkeen lisään rasvaisuutta, eli paksunnan väriä hiljalleen. Näin pintakerros säilyy joustavana ja se ei niin herkästi lähde halkeilemaan.

silence_7

silence_1

  mehikasvit_1

Tällä kertaa vaihdoin tekniikkaa ja maalasin ohennetuilla öljyväreillä, tätä tekniikkaa kutsutaan laseeraukseksi. Koska haluan välillä olla vähän rebel, en maalannut ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Hain utuista ja pehmeää ilmettä, jotain sellaista mitä en ole hetkeen tehnyt. Olikin virkistävää maalata välillä jotain ihan muuta. En tiedä mistä keksin tuon vihreän sävyn, se vaan tuntui hyvältä. Vihreä ja harmaa, sävyt sekoittuvat kauniisti luoden samettisen pinnan. En myöskään halunnut tähän tauluun lyöntimetallia vaan halusin säilyttää taulussa pehmeyden ja että taulussa olisi sellainen pinta, jota tekisi mieli koskettaa. Kokeilla, onko pinta oikeasti niin samettinen, kuin miltä se näyttää.

Minulla oli välillä hieman sellainen olo, että taulujen maalaaminen ei napannut, ei sitten yhtään. Mieleni teki tehdä jotain ihan muuta. Sitten otin esille uuden, puhtaan kankaan ja maalasin tämän taulun. Ihan ilman mitään paineita ja odotuksia. Maalasin vaan.

Siitä syntyi tämä taulu – hiljaisuudessa, omien ajatusten keskellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.