juliste1 juliste3

“You don´t take a photograph. You make it.” ~ Ansel Adams

“Where ever there is light, one can photograph.” ~ Alfred Stieglitz

“Your first 10 000 photographs are your worst.” ~ Henri Cartier-Bresson

“Photography is the only language that can be understood anywhere in the world.” ~ Bruno Barbey

Ihailen ihmisiä, jotka osaavat valokuvata. Siis niitä, jotka näkevät tässä maailmassa kauneutta ja osaavat ikuistaa paloja siitä. Itse en niinkään arvosta rajusti käsiteltyjä tai lavastettuja studiokuvia. Sillä on mielestäni aika suuri ero, osaatko valokuvata vai osaatko käsitellä kuvia. Enemmän minua koskettaa tilanteen pysäyttäminen. Se, kun on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja vangitsee tunnelman.

Itse lukeudun valokuvaksen harrastajiin ja tällä hetkellä olen kaiken lisäksi aika surkea sellainen. Se taitaakin olla luovien ihmisten perusongelma, tuo ajankäyttö nimittäin. Mieli tekisi tehdä kaikkea kivaa, mutta aika kun ei meinaa riittää ihan kaikkeen ja joskus pitäisi nukkuakin.

Tuollainen harrastelijan ottama otos pääsi kehyksiin ja seinälle. Tykkäsin tuon valokuvan rauhallisesta ja seesteisestä tunnelmasta. Voisin tälläkin hetkellä istua tuolla Espanjan rannalla ja katsella ohi lipuvia paatteja, mutta tyydyn katselemaan tuota valokuvaa sohvalta käsin. Onneksi sentään aurinko on näyttäytynyt tällä viikolla, se sentään hieman helpottaa tätä kaukokaipuuta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.