Nyt olisi tiedossa niitä kaikista tykätyimpiä aiheita – remontin edistyminen!

Kodissani on ollut jos jonkinmoista remonttia käynnissä koko tämän vuoden ajan. En tosiaankaan ajatellut, että se tulisi jatkumaan näinkin kauan, kuluvan kesän yli aina syksyyn, mutta niin on nyt päässyt käymään. Olen pääasiassa remontoinut kotiani itse, mutta kun muutama säilytykseen liittyvä pulma täytyi ratkaista, päätin kääntyä ammattilaisen puoleen. Eteinen on ollut alusta saakka oikea “murheenkryyni”, sen kohdalla vähän kaikki on mennyt alusta saakka pieleen. Toisaalta, en voi syyttää kuin itseäni, koska tilan remontti toteutettiin sillä aikaa, kun itse olin reissussa, enkä ollut valvomassa remontin edistymistä.

No. Oppirahat ovat nyt tästäkin tapauksesta maksettu ja tiedän seuraavalla kerralla tehdä asiat hieman eritavoin.

No, joka tapauksessa, katsotaanpa, miltä eteinen näytti ennen.

Lähtökohtaisesti tila on haastava, sen kautta kuljetaan jokaiseen huoneeseen ja se on myös kodin hämärin tila. Eteisessä oli kaapistot, jotka eivät oikein olleet toimivat ja samalla halusin myös seinällä olevan sähkökeskuksen piiloon. Myös sininen, kapearaitainen tapetti teki tilasta jotenkin kylmän ja levottoman.

Eteinen ennen.

Lähtökohtaisesti tilaa piti järkevöittää säilytystilojen osalta. Tämä on ainoa kohta kodissani, jossa voin säilyttää ulkovaatteita, joten en nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin asentaa kaapiston tilalle liukuovikaapiston. Liukuovikaapiston avulla saisin myös sähkökaapin piiloon. Tarkoituksena oli, että kaapiston leveys olisi niin, että valokatkaisijan ja pistorasian molemmille puolille jäisi saman verran seinää, eli kaapiston leveys piti olla olemassa olevaa kaapistoa noin 10 cm leveämpi. Kaapiston leveys mitattiin yhdessä remontin tekijän kanssa ja sovittiin em. tavalla.

Olin itse reissussa, kun tätä kaapistoa rakennettiin ja minun poissaollessani, paikan päällä kävi sisustussuunnittelijaystäväni. Hän fiksusti ehdotti kaapin taakse avohyllyä, jotta kaapeista ei tulisi niin syvät, vaan takana oleva tila saataisiin hyödynnettyä. Hyväksyin hänen suunnitelman ja hylly piti toteuttaa alla olevan inspiraatiokuvan sekä erillisen suunnitelman pohjalta.

Inspiraatiokuva hyllystä.

Tässä kohtaa alkoi toteutus ontua.

Olin matkustanut 36 tuntia ja menin intoa puhkuen kotiin katsomaan remontin lopputulosta. Itkuhan siinä tuli, pettymyksestä ja väsymyksestä. Jostain selittämättömästä syystä kaapiston leveys oli kasvanut useamman sentin ja valokatkaisin sekä pistorasiat jäivät ahtaalle. Tämä toteutus oli minusta ihan järkyttävän ruma. Myös hylly oli suunnitelmasta poiketen kapeampi ja kaapin päädyssä oli sauma, joka irvisti rumasti. Mikäli hylly olisi ollut oikean levyinen, olisi lopputulos ollut paljon kauniimpi, mutta minkäs teet, kun rakennelma oli jo paikoillaan. Toki reklamoin tästä ja kaikista muistakin epäkohdista samantien.

Kaapisto oli liian leveä ja hylly liian kapea. Pistorasia ja valokatkaisija saatiin onneksi siirrettyä, mutta seinästä oli todella vaikea saada enää siistiä jälkeen päin. Samoin tuo kaapin päädyssä oleva sauma häiritsi. Sauma ei näy näissä puhelimella otetuissa kuvissa kovinkaan hyvin, mutta luonnossa kalustelevyt olivat eri tasossa ja sauma irvisti.

Sanon tähän väliin, että nämä asiat ovat sovittu remontin tekijän kanssa. Halusin itse korjata jäljet, koska epäkohtia oli muuallakin. Koin paremmaksi, että viimeistelen itse jäljet, jotka eivät laadullisesti olleet sitä, mitä olin odottanut. Minun olisi ehkä pitänyt olla vielä tiukempi ja pyytää purkamaan/korjaamaan tämä kaapisto vastaamaan alkuperäistä suunnitelmaa. MUTTA jokainen, joka on tehnyt remonttia tietää sen, että jossain vaiheessa kuppi läikkyy yli ja ei vaan enää jaksa yhtään vastoinkäymisiä. No, minulle varmaankin kävi niin, koska halusin saada kodistani valmiin mahdollisimman pian. Alkuperäinen ajatus kun oli, että remontti olisi valmistunut sovituilta osin sillä aikaa, kun olen poissa. Reissusta palatessani, edessä olikin ylimääräistä, ammattitekijän jälkien korjailua.

Valokatkaisin ja pistorasia siirron jälkeen (teipit ovat minun jäljiltäni, koska maalasin seiniä). Näissä kuvissa seinää on tasoitettu ja pariin otteeseen, Katkaisijan sekä pistorasian ja hyllyn välissä oleva alue oli niin ahdas, että sitä oli miltei mahdoton saada hiomalla siistiksi.

Niin kuin totesin, nämä ja kaikki ne muut epäkohdat ovat jo sovittu. Koska korjasin jäljet itse, niin mielestäni on luonnollista näyttää, miltä tila näytti ennen sen nykyistä ulkoasua.

Tästä postauksesta tulikin pidempi, kuin olin ajatellut, joten jätän valmiin eteisen esittelyn seuraavaan kertaan. Eteinen on nykytilassaan ihan siedettävä, mutta se vaati useamman tuubin tasoitusainetta, tartuntapohjamaalia, loputonta hiomista ja usean maalauskerran. Kaapiston ja hyllyjen leveyteen en luonnollisesti pystynyt enää jälkeenpäin vaikuttamaan, joten nyt niiden kanssa pitää vain elää. Tiedän, että tässä elämässä on olemassa vakavampiakin asioita ja minun remonttimurheet ovat varsin naurettavia. Olin vaan niin pettynyt siihen, että lopputulos ei vastannut odotuksiani ja nyt elän näiden “virheiden” keskellä.

Mutta, pysykäähän kuulolla! Pian tulossa kuvia valmiista eteisestä sekä teille lukijoillekin pieni yllätys! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.