Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Espanja – Puerto de la Duquesa

Olimme viettämässä pyöreitä täyttävän appeni syntymäpäiviä Espanjan aurinkorannikolla. En ole käynyt Espanjassa aikaisemmin, en edes Barcelonassa (!) ja kieltämättä koin pienen kulttuurishokin. Mallorcalla olen lomaillut vastaavanlaisessa lomakylässä ja tietysti Bulgariassa ”budjettilomilla”. Heh, silloin nuorempana hain lomalta rantaa, bileitä ja aurinkoa, nyt on maku muuttunut senkin suhteen.
Tiedän, että lähestyminen Espanjan kulttuuriin tällaisen turisteille rakennetun kylän (sukkasandaalilandia ;)) kautta on melko kehnoa, mutta sellaisiahan koko rannikko näytti olevan täynnä… Ainakin Malagasta alaspäin. Kohteemme oli Puerto de la Duquesa, joka sijaitsee melko etelässä Malagan ja Gibraltarin välimaastossa. Malagaan matkaa on noin 60 minuttia, Gibraltarille 45 minuuttia.
duq12 duq8 duq7 duq14 duq10 duq5
Sesonki oli selkeästi jo ohi, rantoja oli suljettu ja alue oli todella rauhallinen. Meillä oli käytössämme noin 90 neliön kokoinen penthouse kattoterasseineen. Terassille paistoi aurinko käytännössä koko päivän. Ei siis huonompi juttu ollenkaan. Yhtenä päivänä satoi, silloin muuten otin suurimman osan kuvista. Muulloin aurinko paistoi ja saimme nauttia noin +25 asteen lämmöstä.
Itse pyörittelin mielessäni ennen matkalle lähtöä, että mitä voi tehdä tällaisessa lomakylässä? Jos meillä ei olisi ollut autoa käytössämme, niin loma olisi kulunut pääasiassa rannalla lueskellen, ruokaa laittaen, alueella kävellen ja terasseilla kahvitellen. Minun pelastus oli myös kuntosali, joka oli meidän vapaassa käytössä. Vuokrasimme auton lentokentältä ja kävimmekin vanhassa Rondan kaupungissa sekä Gibraltarin salmella.
duq15
duq13 duq9 duq6 duq4 duq3 duq2 duq1
Itse ”aktiivilomaan” tottuneena, tällainen nollaus teki todella hyvää! Oli ihanaa, kun ei ollut ohjelmaa vaan päivät muodostuivat pikkuhiljaa. Ei ollut pakko nähdä jotain tiettyä nähtävyyttä vaan sai vaan olla. Myös tavoistamme poiketen teimme itse ruokamme, koska puitteet tähän olivat niin hyvät. Elintarvikkeet olivat tuoreita ja edullisia, viineistä puhumattakaan. Paikallinen supermarket sekä Lidl sijaitsivat kävelymatkan päässä. Kokkailimmekin vuorotellen seitsemän hengen seurueellemme.
Ravintolatarjontaan emme tutustuneet kuin kerran. Huomasin, että ravintolatkin tarjosivat sitä, mitä turistit olivat vailla; oli kiinalaista, intialaista, kebabia, hampurilaisia jne. Ei siis mitään yllättävää saati aitoa espanjalaista.
Lähtisinkö uudestaan tällaiseen kohteeseen? Nyt kun tiedän, millaista siellä on, niin lähtisin. Pakkaisin mukaan kunnolliset lenkkivarusteet ja lähtisin tutustumaan lähialueisiin kävellen ja kävisin vetämässä pari mäkitreeniä läheisillä vuorilla. Huomasimme myös, että auto on ehdoton tällaisissa kohteissa. Toki olimme lomalla sesongin ulkopuolella, joten en voi tietää miten paljon aktiviteetteja tällaiset kohteet tarjoavat sesongin aikana. Varmasti ravintolatarjonta on runsaampaa, rantakahviloita enemmän auki, ehkä tarjolla on vesiaktiviteetteja…?
Erittäin kiva loma, kiitos vaan seurueelle! ”Matkan järjestäjälle” olen kyllä ikuisesti kiitollinen, että hän näki vaivaa ja järjesti tällaiset kemut. Olen kyllä onnekas, kun lähipiiristäni löytyy näin upeita ihmisiä! :)