Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Image Alt
  /  Remontti   /  Ensimmäinen kurkistus tulevaan työtilaan

Ensimmäinen kurkistus tulevaan työtilaan

Viime päivät ovat olleet melkoista hullunmyllyä. Tein kaupat kotini alakerrassa sijaitsevasta työtilasta ja saman tien aloin myymään kaupan yhteydessä tulleita puusepän koneita, työkaluja ja varastoa eteenpäin. Puhelin on kilissyt vähän liiankin paljon ja illat olen viettänyt alakerrassa pitämässä myyntinäyttelyä… Tarkoituksena on saada tila mahdollisimman pian tyhjäksi, että pääsen siivoamaan enimmät purut tieltä pois ja aloittamaan remontin.

Tilassa kävi jo asiantuntija arvioimassa, miten remontti kannattaa toteuttaa, joten sen osalta on ns. selvät sävelet. Enää uupuu vain toteutus.

Voin kertoa, että tila on ihan kamala ja en todellakaan tiedä, mihin olen taas sekaantunut (tähän sellaista pelon sekaista naurua). Näissä vanhoissa rakennuksissa, kun on omat juttunsa, mitkä täytyy remontoidessa huomioida. Työhuone on joskus aikoinaan toiminut jopa asuntona, mutta silloin talon pihalla oli vielä käytössä huussit 😊 Tästä on siis lähes 100 vuotta aikaa…

Seiniä, kattoa ja lattiaa peittävät kerros pölyä sekä sahanpurua. Seinissä on halkeamia, lattia täytyy kokonaan uusia sekä ovet jossain vaiheessa kunnostaa. Jälkimmäisen jätän varmaankin keväälle. Huoneen keskelle on rakennettu kevyt väliseinä, jonka puran pois. Valaistus täytyy myös uusia.

Tilassa on mahdollisuus vesipisteelle, joten sen otan remontin yhteydessä käyttöön. Täytyy vaan etsiä jostain sopiva hana ja allas. Myös ilmanvaihtoon täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Olen sellainen ”homekoira”, että huomaan pienenkin epäilyttävän tuoksun. Onneksi tässä huoneessa ilma on raikas. Toki huoneeseen asennetaan asianmukaiset venttiilit, jotta ilma saadaan kunnolla kiertämään varsinkin, kun tulevaisuudessa tilaa lämmitetään aikaisempaa enemmän. Onneksi talonyhtiön kanssa on helppo tehdä yhteistyötä ja näinkin vanha huone saadaan taas palautettua toimivaksi ja ennen kaikkea tilaksi, jossa ilma kiertää.

Työtä siis riittää, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että lopputuloksesta tulee aika kiva. Remontoin tilan pääasiassa työhuonekäyttöön, mutta eihän sitä tiedä, jos siellä vaikka viihtyisi muulloinkin. Tilassa on myös pieni pönttöuuni, jonka aion myös kunnostaa. Soitinkin jo tutulle nuohoojalle, että tulee katsomaan, saadaanko pönttis vetämään. Samainen nuohooja imaisi vuosi sitten makuuhuoneeni pönttöuunin hormista alas kalsarit. Saa nähdä, mitä tästä yksilöstä putkahtaa. 😊

Blogissa tulee olemaan taas kerran remontintäyteisiä hetkiä. Kiva, jos pysyt mukanani!