Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  DIY – Suojalaukku kannettavalle tietokoneelle.

  Kannan usein arkilaukussani läppäriä ja minua hirvitti ajatus siitä, että tietokone pyörii laukun pohjalla avaimien ja kynsiviilojen kanssa. Siksi päätin ommella läppärilleni suojalaukun samaisesta nahkasta, josta tein lepakkotuolille päällisen.

  Heti näin alkuun, nämä ohjeet ovat hieman puutteelliset. Ajattelin ensin, että teen teille seikkaperäiset ohjeet, sitten päätinkin olla julkaisematta koko ohjetta ja lopuksi muutin mieltäni. Heh. Eli jokaisesta työvaiheesta ei ole kuvaa… Myöskään mitään mittoja minulla ei ole otettuna, eli voit soveltaa näitä ohjeita omaan läppäriin tai vaikka tablettitietokoneeseen. Yritän kuitenkin selittää mitä tein milloinkin, joten aloitetaanpa.

  OHJE_1

  Tätä ohjetta voit soveltaa myös pelkkään huopaan. Pääasia, että materiaali ei rispaannu tai purkaannu, eli sitä ei tarvitse huolitella. Saumat nimittäin vain tikataan päältä yhteen.

  Ota käsittelyyn ensin huopa:

  OHJE_2

  Sitten ota käsittelyyn nahka. Tuon läpän mallin voit itse tehdä mieluisaksi. Esimerkiksi sellainen klassinen kirjekuori-malli voisi myös olla kiva. Nahkapalat ovat siis yhtä leveät, kuin huopa.

  OHJE_3

  Tässä kuvassa huopa on ujutettu malliksi tuonne taitetun nahkan sisään. Ideana on, että nahka jää hieman matalammaksi tuosta etureunasta, kuin huopa. Tuohon eteen saa nimittäin kätevästi ommeltua yhden tikkauksen niin, että siihen muodostuu kaksi taskua.

  OHJE_4

  Seuraavaksi ommellaan magneetit. Nämä kannattaa ommella ennen tuon läpän nurjan puolen kiinnittämistä. Näin magneettien kiinnityskohdat jäävät piiloon.

  OHJE_5

  Sitten tuleekin monta kohtaa kerralla… Juuri näistä vaiheista minulla ei ole kuvia, kun ajattelin, että minä mitään ohjeita osaa teille tehdä. No en oikein osannutkaan, mutta yritän nyt selittää mitä tein seuraavaksi. Ensin tikataan tuo läpän nurjapuoli kiinni, siis se, johon juuri ompelit magneetit. Tuo kohta kaksi on myös vähän hankala selittää, koska ei ole sitä kuvaa. Eli koko nahkapala aukaistaan suoraksi ja huopa tikataan alareunasta kiinni, samalla ommellaan tuo tikkaus pystyyn, että huovan ja nahkan väliin muodostuu kaksi taskua.

  Tämän jälkeen laukku taitetaan lopulliseen muotoonsa ja tikataan ulkoreunoista yhteen. Lopuksi ommellaan magneettien vastakappaleet.

  OHJE_6

  Entäs ne niitit? Tämä on valinnainen, eli ompelin kaksi nahkapalaa päällekkäin ja kiinnitin sen jokaisesta kulmasta kiinni niitillä laukun takapuolelle. Voit siis pujottaa käden tuosta läpi, kun kannat läppäriä.

  opiskelu_5

  Itse vielä kehitin ohjetta sen verran, että ompelin tuon huovan molempiin reunoihin pienet nahkasuikaleet. Näin sain laukusta vielä kestävämmän, nuo suikaleet näkyvät tuossa toisessa kuvassa, jossa laukku on auki. Mutta lopputuloksen pitäisi näyttää suurinpiirtein tältä:

  opiskelu_4opiskelu_3opiskelu_2

  Pahoittelen, kun nämä ohjeet ovat hieman puuttelliset, mutta voit soveltaa näitä ohjeita ja tehdä itse vielä hienomman suojalaukun. :)

  opiskelu

  Comments

  • Hieno läppärilaukku! Tulikin hyvä idea, vois oman vanhan pieneksi menneen nahkatakin leikellä ja ommella läppärilaukuksi. Täytyy vaan metsästää jostain huopaa =). Kätevä tuo kädenpujotus nahkahihnan läpi kannettaessa, saa paremman ja tukevamman otteen. =)

   10.1.2018
   Vastaa

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X