Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  Budapest – Linnavuori ja kaupunkinäkymiä yläilmoista käsin.

  Mikäli joskus Budapestiin matkaat, ovat Linna- sekä Gellértinvuori ehdottomia vierailun kohteita. Kaupunki avautuu molemmista kohteista upeasti eteesi ja sinulle käy luultavasti niin kuin minulle kävi – mykistyin. Meillä kävi tosiaan hyvä tuuri säiden kanssa. Kaupunki oli todella kaunis täydessä auringonpaisteessa, päällään kevyt sumuverho.

  Ensimmäisenä päivänä kävelimme jalkamme kipeiksi ja tästä viisastuneena ostimme kolmen vuorokauden turistiliput, joilla sai matkustaa millä tahansa julkisella kulkuvälineellä. Suosittelen ehdottomasti tällaiset hankkimaan, koska Budapestissä on todella helppo liikkua julkisilla ja kaupungissa on pitkähköt välimatkat. Metrot ovat siistejä ja osa linjoista todella uusia, toki tervettä järkeä kannattaa käyttää ja pitää puhelimet sekä rahat muualla, kuin avoimissa taskuissa. Tosin itse en kokenut missään vaiheessa oloani turvattomaksi, päinvastoin. Metrolippuja ostaessamme, tuli paikallinen työntekijä pyytämättä auttamaan meitä ja metroissa ei kertaakaan ollut tungosta Erittäin positiivinen kokemus siis.

  buda_3

  budapes_9

  budapes_6

  Itse ihastuin tämän Matiaksenkirkon kattoon, aivan mielettömät värit sekä kuviot. Rakennus muistuttaa todella paljon Prahan St. Vituksen katedraalia, muutenkin kaupungeissa on paljon yhtäläisyyksiä. En tiedä mikä tarina tuolla mustalla tornilla on? Jos tiedät, niin kerro ihmeessä.

  Linnavuoren alue on suurehko ja voin kuvitella, että varsinkin kesällä olo saattaa käydä tukalaksi. Niin muuten, menimme ensin metrolla joen toiselle puolelle ja metropysäkin ulkopuolelta hyppäsimme bussiin (116, 16 tai 16A), joka vei meidät linnan ympärillä olevaan vanhaan kaupunkiin. Bussilla pääsee aivan Matiaksenkirkon eteen.

  budapes_7

  budapes_4

  budape_8

  budape_10

  budapes_3

  budapes_2

  budapes_1

  budape_7

  Vaikka Budapest on upea näin kukkulalta käsin, on se myös uskomattoman kaunis kaupunki ihan maanpinnaltakin tarkasteltuna. Kannoin kameraa mukanani joka päivä, koska halusin ikuistaa jokaisen nurkan, sillan, tien ja rakennuksen, mitä tämä upea kaupunki eteeni toi. En vaan saanut siitä kauneudesta tarpeekseni. Seuraavassa postauksessa onkin kuvasaldoa kaikesta kaupungin kauneudesta. Kävimme Kauppahallissa sekä tietysti Tonavan rannalla ihastelemassa siltoja. Näistä seuraavaksi.

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X