Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  Budapest – Kun kaikkialla on niin kaunista.

  buda_8

  budape_6

  budap_5

  budape_2

  Budapest on aivan ihana kaupunki, en voi oikein muuta todeta näin noin kuukausi reissun jälkeen. Budapest tarjoaa mahtavat puitteet kaupunkilomalle talvella ja mietin tämän onnistuneen reissun jälkeen, että miten upea Budapest olisikaan kesällä? Varsinkin joenranta on varmasti todella kaunis ja jokiristeilyillä viihtyisin varmasti. Rakennukset ovat niin kauniita, sillat ovat niin kauniita, koko kaupunki on niin kaunis. Jopa viemärinkannet ovat kauniita.

  Kaupunki tuntui turvalliselta ja kaikki toimi. Palvelu oli hyvää kaikkialla ja ihmiset jotenkin välittömiä, oli kyseessä sitten ravintolan tarjoilija tai hotellityöntekijä. Majoituimme Hotelli Boscolossa, joka osoittautui aivan nappivalinnaksi. Palvelu oli ehkä liiankin hyvää. Välillä tuntui, että joku kävi vähän väliä oven takana kysymässä, että onhan meillä kaikki hyvin. Hotellin alakerrassa on oma spa -osasto ja aamupala nautitaan hulppeassa New York -cafessa. Mikäli kaipaa lomalta pientä luksusta, suosittelen kyllä lämpimästi kyseistä hotellia.

  budape_1

  buda_7

  budap_12

  buda_6

  buda_5

  buad_4

  budap_9

  Joko olen hehkuttanut tarpeeksi? Niin ja se sää! Sää tosiaan helli meitä ja saimme nauttia auringonpaisteesta miltei joka päivä. Yhden kerran satoi vettä ja sekin oli taksimatkan ajan, kun siirryimme lentokentältä hotellille. Kaupungissa on paljon samaa, kuin Prahassa. Molempia kaupunkeja jakaa joki, jonka toisella puolella, korkealla kukkulalla on linna sekä katedraali. Molemmat kaupungit ovat myös kuuluisia kauniista silloista. Budapestin arkkitehtuuri muistuttaa kovasti myös Krakovaa, joten se onkin mielestäni Prahan sekä Krakovan sekoitus, sellaisessa sopivassa suhteessa. Kaikissa kolmessa kuitenkin kannattaa vierailla.

  Kävimme myös Kauppahallissa, joka on ihan mieletön (tuo katto!). Se on niin kaunis ulkoapäin, mutta jestas miten suuri se on. Ostimme sieltä mausteita, kuten paprikaa ja sahramia ja kävimme myös siellä lounaalla. Ihana paikka.

  budap_7

  kauppahalli_3

  kauppahalli_1

  budap_6

  Olen aina miettinyt, millaisia asuntoja tällaisissa rakennuksissa on, varsinkin tuollaisessa kattohuoneistossa haluaisin käydä. Olen vähän sellainen ”kyttääjä”. Aina kun kävelemme iltapimeällä pitkin kaupungin katuja, yritän kurkkia vanhojen talojen ikkunoista sisään. Tai en nyt kurki, mutta jos ikkunoissa palaa valot ja niissä ei ole verhoja tai sälekaihtimia, niin vilkuilen sisälle. Minusta on kiehtovaa nähdä miten tällaisia asuntoja on sisustettu. Useimmiten asunnot ovat vaan niin korkealla, että ainoa asia, jonka näen on kattokruunu. Berliinissä muuten ihastelin yhden asunnon upeaa joulukuusta, se loisti niin kauniisti pimeässä, että sitä ei voinut olla huomaamatta. Jotenkin se näky on vaan jäänyt elävästi mieleeni.

  Budapestin maamerkkeihin kuuluu Unkarin parlamenttitalo, josta olikin kuvia edellisessä postauksessa vuorelta käsin. Otin kyseisestä rakennuksesta ihan hurjan määrän kuvia (niin kuin muutenkin koko kaupungista), että minun oli pakko karsia tänne vain muutama.

  budap_11

  budap_10

  buda_2

  buda_11

  Eräänä iltana hurautimme metrolla Tonavan toiselle puolelle ja kävimme ottamassa parlamenttitalosta kuvia. Onhan se upea niin päivänvalossa kuin näin iltavalaistuksessakin. Tämä viimeinen kuva pääsee koristamaan meidän matkoistamme koottua valokuvaseinää.

  Siinä oli viimeiset tunnelmat Budapestistä. Saatan kyllä ripotella kuvia myöhemminkin tänne blogiin, sen verran jäi kivoja kuvia varastoon. Matkamme oli oikein onnistunut, kaupunki tarjosi meille parastaan ja viihdyimme siellä oikein hyvin. Olemme käyneet aika monessa kaupungissa talvella joulumarkkinoiden aikaan ja emme ole nähneet niitä kaikkia riisuttuna – ilman valoja, koristeita ja kojuja. Uskon, että Budapest näyttäytyisi vielä kauniimpana keväällä tai alkukesästä. Ehkä joskus teemme vielä uusinta vierailun. Vaikka näimme paljon, on minulla sellainen tunne, että kaupungilla on vielä paljon enemmän tarjottavaa ja emme todellakaan ehtineet näkemään kaikkea.

  Koska tarvitsen jotain, mitä odottaa, on seuraava reissu jo suunnitteilla. Suunnitelmissa on kohde, josta löytyy molemmille mieluista nähtävää ja koettavaa. Katsotaan siis minne siivet vievät meidät. Toivottavasti  tämä tapahtuu jo keväällä.

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X