Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  Budapest – Joulumarkkinoiden tunnelmaa.

  Ajattelin näin uuden vuoden juhlinnan jälkeen palata vielä hieman jouluisiin tunnelmiin. Viime vuoden matkamme ajoittui perinteisen joulun sijaan joulukuun alkupuolelle ja pääsimmekin mainiosti virittäytymään tulevaan jouluun haistellen sekä maistellen Budapestin joulumarkkinoiden tunnelmia. Budapest oli minulle ennestään tuntematon kaupunki. Olin kyllä kuullut ystäviltäni pelkästään positiivisia kokemuksia kaupungista, joten aika korkein odotuksin lähdin tutustumaan kaupunkiin. Kuvia kertyi taas ihan liikaa, joten ajattelin ensin kertoa kuvien välityksellä joulumarkkinoiden tunnelmista.

  joulumarkkinat_5

  joulumar_2

  julum_3

  joulumarkkina_9

  joulumarkkinat_8

  joulum_5

  Budapestin suurimmat joulumarkkinat oli pystytetty keskustaan, Vörösmarty tér -aukiolle, ja ne jatkuivat Fashion streetiä, eli Deák Fereciä pitkin. Kyseisen kadun varrelta löytyvät kaupungin merkkiliikkeet. Vierailimme myös Szent István basilikan edustalla sekä Liszt Ferenc -aukiolla olevilla markkinoilla, molemmat olivat kooltaan hieman pienemmät verrattuna keskustan ”päämarkkinoihin”.

  Tunnelma Budapestin markkinoilla ei eroa muiden kaupunkien joulumarkkinoista, joilla olemme vierailleet. Ruoka tosin oli hieman erilaista ja hehkuviiniä myytiin parhaillaan 3 desin mukeissa. Budapestissä sai hehkuviinin lisäksi myös kuumaa maustettua siideriä, jota ystäväni suositteli maistamaan. Oli hyvää ja raikasta tuhdin hehkuviinin rinnalla!

  joulumarkkinat_4

  jouluar_2

  joulumar_3

  joulumarkkinat_10

  joulumarkkinat_7

  joulumar-10

  joulumarkkinat_6

  Markkinoilla oli tarjolla makkaroita, kaalia, possua, hanhea, ankkaa, grillattuja vihanneksia sekä gulassia. Viimeisintä tarjoiltiin mm. leipäkuoressa, mutta itse maistoin perunaröstiä gulassilla sekä jogurtilla ryyditettynä, puolisoni puolestaan söi ankkaa sekä perunoita. Annosten lisäksi saimme torimyyjältä jälkiruokapullat kaupanpäälle. Maistoimme myös ”piippupullia” sekä langosia. Langos on eräänlainen leipä, joka paistetaan rasvassa ja sen päälle tulee erilaisia täytteitä, kuten kermaviiliä ja juustoraastetta.

  Ylipäätään ruoka Unkarissa on tuhtia – lihaa, makkaraa, ankkaa ja perunaa. Joulumarkkinoilla hintataso oli selkeästi kalliimpi, mitä tulee muutaman korttelin päässä oleviin ravintoloihin. Edullisin lounas ravintolassa maksoi noin neljä euroa ja se sisälsi alkukeiton sekä pääruoan. Muuten söimme hieman ”paremmissa” ravintoloissa ja hintataso oli kolmen ruokalajin illallisella viineineen sekä oluineen noin 40 – 50 euroa.

  joulumarkkinat_9

  jouluma_5

  joulum_4

  joulum_3

  joulum_2

  joulum_1

  joulumarkkinat-valot

  Hämärän laskeutuessa Budapest oli ihanan tunnelmallinen. Koska sää suosi ja illat olivat kirkkaita, istuskelimme useana iltana ruokakojujen lähistöllä seuraamassa markkinoiden tunnelmaa ja kuuntelemassa musiikkiesityksiä. Hehkuviini lämmitti sopivasti, vaikka iltaisin lämpömittari painuikin pakkasen puolelle. Sää suosi meitä koko reissun ajan, päivisin aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja vain parina päivänä oli hieman navakampi tuuli.

  Budapest on oikein ihana matkakohde näin talvellakin ja varsinkin joulun aikaan. Joulumarkkinat luovat kaupunkiin aivan oman, uniikin tunnelman. Nämä olivat nyt viidennet joulumarkkinat Euroopassa, joissa olemme yhdessä käyneet ja kyllästymisestä ei ole tietoakaan. Viime syksy oli meille molemmille todella kiireinen ja raskas, joten reissu katkaisi kivasti loppuvuoden hulinoita. Uskon, että ensi jouluna lähdemme taas jonnekin päin Eurooppaa.

  Minulla on aika paljon kuvia kaupungista ja niistä riittää kerrottavaa ainakin kahden postauksen verran. Kävimme kävelemässä Tonavan toisella puolella, kauniin linnan ympäristössä, joten seuraavaksi ajattelin esitellä kaupunkia kukkulalta käsin.

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X