Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Aurinkoinen viikon aloitus.

Pitkästä aikaa kuvia meidän keittiöstä. Sunnuntai oli niin ihanan aurinkoinen, että innostuin ottamaan muutaman kuvan tästä meidän kodin sydämestä. Väriä tilaan toivat tulppaanin söpöläiset sekä appelsiinit. Vaikka kotimme onkin kolmessa kerroksessa, kaikki eläminen tapahtuu käytännössä keskimmäisessä kerroksessa. Keskikerros noudattaa perinteistä rintamamiestalon pohjaratkaisua. Eteisestä on kulku keittöön sekä olohuoneeseen (ja kellariin) ja näistä molemmista pääsee nykyiseen työhuoneeseen. Huoneet siis noudattavat ”ympyrää”, eli keskikerroksen pääsee kävelemään ympäri. Ylhäällä käymme nukkumassa, suihkussa ja minä kuntoilemassa. Minulla on siis yläkerrassa pikkuinen ”kuntosali”.

Muistan, kun etsimme taloa, niin yhtenä ehtona oli, että talon tulee olla yhdessä kerroksessa. Toiveissa oli myös mahdollisimman pieni piha, joka on mielellään päällystetty kivellä, lämmitysmuodon tuli olla kaukolämpö ja avokeittiö oli ehdoton. Mikään näistä ennalta asetetuista toiveista ei täyttynyt ja pian huomasimme asuvamme kolmikerroksisessa, sähkölämmitteisessä vanhassa talossa, jossa kesällä aikaa saa ihan mukavasti kulumaan nurmen leikkuun parissa. Silti, päivääkään en ole tätä ostopäätöstä katunut.  No ehkä silloin, kun jotain on pitänyt korjata ja et ole vaan voinut huolettomasti soittaa huoltomiehelle. Meidän koti on juuri passeli kahdelle aikuiselle. Pinta-alaa on juuri sen verran, että täällä mahtuu hyvin harrastamaan sekä työskentelemään ja mikä parasta, elämään sitä normaalia arkea. On tilaa hengittää ja kesällä lisäneliöitä tuo veranta sekä terassi.

Keittiön kuvista vielä sen verran, että olen jo vuosia ostanut pöytäliinoiksi valmisverhoja. Tuokin harmaa ”pöytäliina” on Ikean sivuverho, joita oli paketissa kaksi kappaletta. Ostin samalla myös valkoiset, hieman juhlavampia hetkiä varten. Kun liina likaantuu, voi kaivaa kaapista uuden, samanlaisen tilalle. Aika kätevää. Kesäksi taidan ottaa liinan kokonaan pois, mutta nyt jotenkin tuntuu siltä, että haluan keittiössä säilyvän tuon pehmeän tunnelman vielä jonkin aikaa.

Kivan viikonlopun jälkeen on mukava aloittaa uusi viikko. Perjantaina olimme katsomassa Eppujen akustista keikkaa. Ostin puolisolleni syntymäpäivälahjaksi konserttiliput sekä kaikki tähän mennessä ilmestyneet James Bond -elokuvat. Voitte arvata, miten illat ovat meillä tämän lahjapaketin avaamisen jälkeen kuluneet… Lauantaina kävimme hoitamassa muutaman asian ja minä sain viimeisteltyä keskeneräisiä tauluja (niistä lisää tuonnempana). Sunnuntaina kävin aamulenkillä sekä korkkasimme grillauskauden. Kyllä. :) Puolisoni kaivoi varaston uumenista meidän ikivanhan pallogrillin ja minä levitin terassin rappusille lampaantaljat. Siinä sitten istuskelimme ja odottelimme, että grilli lämpiää. Sen verran kylmä kuitenkin tuli, että sunnuntai-illan kruunasi sauna. Kiva ja rentouttava viikonloppu siis takana. Tällaiset viikonloput ilman sen suurempia suunnitelmia ovat minusta niitä parhaimpia ja rentouttavimpia. Sopivassa suhteessa rentoutumista, töitä sekä liikuntaa. Jos viikonlopusta sai energiaa, niin saa myös näistä tulppaaneista. Sen verran raikkailta nuo keltaiset ja oranssit kukkaset näyttivät niiden ainaisten valkoisten sijaan.

Nyt toivotan sinulle aurinkoista sekä raikasta viikon aloitusta, meillä pakkaslukemat huitelevat miltei kahdessakymmenessä! Nämä viikon tuntuvat menevän niin vauhdilla, että kohtahan sitä voi taas todeta, että nyt on jo perjantai…